IX. Felvidéki Tehetségnap – az iskolák jelölhetik legtehetségesebb diákjaikat

A IX. Felvidéki Tehetségnap 2024. június 25-én kerül megrendezésre Érsekújvárban. A rendezvényhez kapcsolódóan a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége pályázatot hirdetett a magyar tanítási nyelvű oktatási intézményeket látogató kiemelkedően tehetséges diákok díjazására, hogy követendő példák legyenek kortársaik számára.

A pedagógusszövetség keresi azokat a 6-18 év közötti ígéretes egyéni tehetségeket, akik adottságukkal, munkájukkal kitűnnek társaik közül egy-egy területen országosan, kerületi (amennyiben ez a legmagasabb) és/vagy nemzetközi szinten versenyeken, fesztiválokon kiemelkedő teljesítményükkel bizonyították rátermettségüket – olvasható a felhívásban.

Az iskolák az alábbi kategóriákban jelölhetik a diákokat: természettudományok, társadalomtudományok, magyar nyelv és irodalom, zeneművészet, képzőművészet, előadóművészet, sport és mozgáskultúra, egyéb (szakközépiskolák részére). Egy pályázó intézmény maximum 3 diákot jelölhet kategóriánként.

Jelentkezni kizárólag elektronikusan lehet 2024. május 30-ig az alábbi linken található nevezési lap kitöltésével: https://forms.gle/stXuksYZbHdJMuFp7

A beérkezett pályázatok értékelése alapján kategóriánként a legjobbakat a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége mentoraikkal, felkészítőikkel együtt meghívja a IX. Felvidéki Tehetségnapra, ahol ünnepélyes keretek között bemutatják és díjazzák őket.

  • Rozsnyó-vidék

Related Posts

BIMM – Bodrogközi Ifjúsági Művészeti Műhely Füzérkomlóson
Lecsó-parti – amatőr fellépők jelentkezését várják
„Zöld kéz” workshop II.