Népzenei tábor népdalkörök, szólisták és citerazenekarok részére

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és Népzenei Adattára 2024. július 10-13. között népzenei tábort rendez Dunaszerdahelyen a népdalkörök, népdalszólisták és citerazenekarok részére – tájékoztattak a szervezők a csemadok.sk honlapon.

A tábor az alábbiakat kínálja: gyakorlati foglalkozás magyarországi népdalénekesek, citeratanárok vezetésével, népdalok tanulása Felvidék tájegységeinek népdalhagyományából; egyéni konzultáció az oktatókkal (a résztvevőt érdeklő problémák és kérdések megbeszélése, népdalcsokrok összeállítása, népdalok előadásmódja); valamint az egyes tájegységekből érkezett résztvevők ismerkedése és szakmai tapasztalatok cseréje a szabad programon belül. Citerát Borsi Ferenc és Péterné Berde Sarolta fog oktatni, népi éneket Nemcsics Kinga.

A tábor helyszíne az Egyesített Szakközépiskola kollégiuma (Szabó Gyula utca 21.) lesz. Egy-egy csoportból 2-5 résztvevőt tud fogadni a tábor, a gyermekek felnőtt kísérettel (szülő, pedagógus) vehetnek részt.

A jelentkezési határidő július 3. Jelentkezni elektronikusan az alábbi linken lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczRrAG8zGtclByMgZYt88_IhX_Zcm5FG25IuNQvfdVgh5stA/viewform

Bővebb információk: 031/552 24 78 (Takács Ottó, Csémy Tihamér)

  • Rozsnyó-vidék

Related Posts

Helyismereti és Zenebona tábort szerveznek Kassán
Kerékpáron a baglyok nyomában – múzeumi tábor gyerekeknek
Felújítás miatt zárva lesz a kassai Csemadok-székház