Trópusi lepkéket figyelhetünk meg a betléri kastély parkjában

A Betléri Múzeum újabb látványossággal várja a látogatókat a nyári hónapokban. A VITARIUM polgári társulás jóvoltából egzotikus trópusi pillangók röpködésében gyönyörkedhetnek az érdeklődők.

Az Andrássy családban fontos szerepet játszott a természetismeret. A növény- és állatvilág iránti érdeklődés, tanulmányozásuk és a róluk való gondoskodás mélyen gyökerezett a család egyes tagjaiban, ami a kastélyparkok vagy vadászterületek szisztematikus alapításában és gondozásában nyilvánult meg – olvasható a múzeum közösségi oldalán.

A betléri kastély angolparkjában júniustól augusztusig látogatható egy kupola alakú (ún. geodóm) üvegház, amelyben az érdeklődők megcsodálhatják a világ minden tájáról, elsősorban Dél-Amerikából, Ázsiából és Afrikából származó, élő trópusi lepkéket. A 6 méter átmérőjű üvegházban több száz, egzotikus vidékről való színes pillangó található, miközben összetételük folyamatosan változik. Közelről megfigyelhetjük a táplálkozásukat, körülöttünk repkednek, vagy meg is pihennek rajtunk. Az üvegház keddtől péntekig 11:00 és 17:00 óra között, hétvégén 10:00 órától 17:00-ig várja a látogatókat. A belépődíj önkéntes, az ajánlott adomány 3€ (felnőttek részéről), illetve 2€ (gyermekek).

A projektet a VITARIUM polgári társulás valósította meg a rovarok, beporzók és kiváltképp a lepkék védelmével kapcsolatos tájékoztatás, ismeretterjesztés és népszerűsítés keretében, ami az egyesület fő küldetése. Bővebb információk: https://www.vitarium.sk/sklenik-betliar

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, fotók: vitarium.sk

Related Posts

Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban
Idén 15 éves a nyári mozi – esti vetítések a csillagvizsgálóban
A betléri kastély július 5-én is várja a látogatókat