További Tichy-alkotásokkal bővült a múzeumi gyűjtemény

A Tichy fivérek újabb művészeti alkotásainak beszerzésével tovább bővült a Rozsnyói Bányászati Múzeum képzőművészeti gyűjteménye. 

A múzeum két sikeres projektnek köszönhetően megvásárolta Tichy Gyula (1879-1920) és Tichy Kálmán (1888-1968), a régió kiemelkedő, a 20. század első felében alkotó művészeinek két tucat munkáját. 

„A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájának hosszú távú célkitűzése a Tichy fivérek gyűjteményének folyamatos gyarapítása a szakmai-kutatási feladatok keretében, és az egyes ismeretek bemutatása a széles nyilvánosságnak” – nyilatkozta Mgr. Kristína Pakesová, PhD., képzőművészeti kurátor. 

A Rozsnyói Bányászati Múzeum tulajdonába került a Rozsnyói tetők a kálváriától című festmény és további 24 művészi alkotás, például grafikák, nyomólapok, bélyegtervek, valamint akvarellel és tussal készült kisebb rajzok. 

A Rozsnyói tetők a kálváriától című képet már most meg lehet tekinteni, mivel a Galéria regionális képzőművészeti alkotásokat bemutató első állandó tárlatának része lett. Az említett műtárgyak vásárlását a Művészeti Alap 5500 euróval támogatta, Kassa Megye Önkormányzata 1560 euróval járult hozzá – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

Nyárra bezár a posta a Dél lakótelepen
A rozsnyói óvodák működése a nyári szünetben
Gömöri gasztrofesztivállal veszi kezdetét a Rozsnyói Kulturális Nyár