Őszi nagytakarítás és lomtalanítás Rozsnyón

Rozsnyón október 7. és 15. között kerül sor az őszi nagytakarításra és lomtalanításra – tájékoztatott közösségi oldalán a város. 

Az akció keretében a lakosok elhelyezhetik a konténerekbe a nagyméretű háztartási hulladékot (szék, ágy, szekrény, fotel, egyéb bútordarab stb.) és a közterületekről származó szemetet.

A lakóházak közelébe szállított és elhelyezett konténerekbe tilos elektromos hulladékot és káros anyagot tartalmazó szemetet (pl. autóakkumulátorok, fénykövek stb.) tenni, nem tartozik bele a biológiailag lebomló hulladék a kertekből és parkokból (falevelek, ágak, száraz fű), illetve a használt olaj, zsír, fémhulladék és az építési törmelékek sem.

Az elektromos hulladékot (hűtő, mosógép, televízió, számítógép, akkumulátor stb.) október 7-én és 8-án 7:00 és 14:00 óra között fogják összegyűjteni, ezeket a kukák mellé kell elhelyezni, hogy az útról jól láthatók legyenek, illetve az út szélére, a járdára kitenni.

Az építkezési törmeléken kívül valamennyi hulladékfajtát egész évben ingyenesen el lehet vinni a hulladékgyűjtő udvarba – emlékeztet a város hulladékkezelő vállalata.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, illusztrációs kép: pexels.com

Related Posts

Újra működik a posta a rozsnyói Dél lakótelepen
Októberben változik a betléri kastély nyitvatartása
A Galériában tovább látogatható két kiállítás