Kemencésnap és mesekönyv bemutató

Kemencésnap és mesekönyv bemutató


Esemény részletek


“Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy icipici csiga, Kraszko. Ez a pici csiga úgy gondolta, hogy egy mezőn éldegél majd unalmasan, kalandok nélkül. A véletlen és a varázslat azonban mindent megváltoztatott. Hogy hogyan? Várj egy picit, mindjárt elmesélem és akkor megtudsz mindent. Nagyon furcsa dolgok ezek, úgyhogy ne lepődj meg semmin! Azt azért elárulom, hogy a sok varázslatnak köszönhetően a mi icipici Kraszko csigánk egy gyönyörű vidéken keresztül utazik, amely telis-tele van mesebeli lényekkel. Ezt a vidéket úgy hívják, hogy a Szlovák Karszt.” 

2013. november 9-én, a Kemencésnap programjának keretében keresztelik meg a Kraszko csiga kalandjait bemutató mesekönyvet, mely a Szlovák Karszt LEADER-csoport és a Morva Karszt LEADER-csoport együttműködésének köszönhetően jött létre.

A szádalmási Kemencéskertben 11.00 órakor kezdődik a műsor, a megnyitót és a könyvbemutatót követően a zene és tánc kap főszerepet a színpadon: a Miskolci Musical és Dalszínház előadásában elhangzanak a legszebb mesedalok, valamint retró slágerek és fellép a CORRAL country együttes. Délután 14.00 órától óriáscirkusz szórakoztatja a közönséget óriásbábokkal, de a nap folyamán lesz káposztagyalulás és -taposás, borkóstoló a Tornai Borút boraiból, cigányzene, kemencés ételek, kiállítás “A kertünk termései” címmel és sok egyéb érdekesség.

kemences nap

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írásos anyagok, adatbázisok, információk, képek, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges (kivéve ha egy konkrét dokumentumban egyéb külső szerző vagy forrás van feltüntetve)!



Hagyj üzenetet