Mika Kaurismäki vígjátéka a filmklub műsorán

Mika Kaurismäki vígjátéka a filmklub műsorán


Esemény részletek


A múlt hónapban indult Drázus filmklub újabb remek európai film vetítésére várja a nézőket 2014. január 9-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a rozsnyói Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-klubjába. Ezúttal Mika Kaurismäki finn rendező fekete komédiáját láthatják az érdeklődők:

Dom košatej lásky

                                                                /Haarautuvan rakkauden talo/Szerelmek Háza

                                                  (feliratos, finn vígjáték, 2009, 102 perc)

rendező: Mika Kaurismäki

szereplők: Elina Knihtilä, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Eronen, Kati Outinen, Kari Väänänen, Antti Virmavirta, Irina Björklund, Timo Torikka, Sakari Kuosmanen

“Ez az a helyzet, amelyre azt mondják: amikor a hóhért akasztják? Csődbe ment a párterapeuta Juhani házassága. A harmincöt éves férfi és a nála egy esztendővel fiatalabb felesége, Tuula elhatározzák, hogy a válásukat civilizált módon fogják intézni. A dolog azonban rosszul indul, mert egyik éjjel Tuula egy férfival állít be. Juhani felhúzza magát az asszonya egyéjszakás kalandján, és elhatározza, hogy visszavág. Hogy Tuulát kiűzze a házból, felbérli a prostituált Ninát, játssza el az új barátnője szerepét. Az indulatok és a szenvedélyek elszabadulnak.” (port.hu)

Belépő: 2 €

A filmklubbal kapcsolatos friss hírek, információk szlovák nyelven a Facebook-on és az Otvor dvor társulás honlapján olvashatók.

 [box]A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás idén nyáron a Larsen bárban vetített néhány alkalommal színvonalas alternatív filmeket. A téli hónapokban a Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-clubjában folytatják a filmes estéket. A polgári társulás új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos fonetikus átírásából és a helyi Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. A filmklub keretében többszörösen díjazott európai filmeket kínálnak majd a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből, a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.[/box]

-pri, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írásos anyagok, adatbázisok, képek, videók stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet