Lengyel alkotás a Drázus filmklub műsorán

Lengyel alkotás a Drázus filmklub műsorán


Esemény részletek


Az Excalibur filmklub és az Otvor dvor polgári társulás minden érdeklődőt vár a Sineklub Drázus következő filmvetítésére. 2014. január 25-én, szombaton 18 órától a rozsnyói Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-klubjában a Dozvuky című filmet láthatják az európai filmek kedvelői.
Belépő 2 €.
Dozvuky / Poklosie / Ezután
(feliratos, lengyel-orosz-holland-szlovák film, 2012)
rendező: Wladyslaw Pasikowski
szereplők: Maciej Stuhr, Ireneusz Czop, Jerzy Radziwiłowicz, Danuta Szaflarska, Zuzana Fialová
Franciszek és Józef egy szegény farmer fiai, akik egy kis lengyelországi faluban élnek. Egy nap azonban Franciszek minden szálat elvág családjával és az Egyesült Államokba emigrál. Húsz év elteltével Franciszek úgy dönt, hogy visszatér szülővárosába. Amikor megérkezik rájön, hogy minden megváltozott. A közösség kitagadja őt, és egyre több fenyegetésben lesz része. A testvérpár küzd, hogy újraépítsék kapcsolatukat, eközben együtt felfedik szülővárosuk és családjuk sötét titkát.” (port.hu)

 

[box]A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás idén nyáron a helyi Larsen bárban vetített színvonalas alternatív filmeket. A téli hónapokban a Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-clubjában folytatják a filmes estéket. A polgári társulás új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos átírása és a helyi Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. A filmklub keretében többszörösen díjazott európai filmeket mutatnak be a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet. [/box]

 

pr-i, rozsnyovidek.sk



Hagyj üzenetet