Drázus filmklub: A múlt nélküli ember

Drázus filmklub: A múlt nélküli ember


Esemény részletek


Az Otvor dvor polgári társulás minden érdeklődőt szeretettel vár az SK Drázus következő vetítésére. 2014. február 8-án, szombaton 18 órától a rozsnyói Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-klubjában Aki Kaurismäki alkotását láthatják az európai filmek kedvelői. Belépő 2 €.

MUŽ BEZ MINULOSTI / Mies vailla menneisyyttä / A múlt nélküli ember

(cseh feliratos, finn-német-francia film, 2002, 97 perc)

rendező: Aki Kaurismäki

szereplők: Markku Peltola, Kati Outinen , Juhani Niemelä, Kaija Pakarinen , Sakari Kuosmanen, Tähti…

Egy ismeretlen férfi érkezik vidékről a fővárosba, ahol az első éjszaka úgy összeverik, hogy ettől kezdve emlékezetkiesésben szenved. Az Üdvhadsereg veszi gondjaiba, lakást, munkát, ruhát szerez neki. Hamarosan tapogatózó, félénk szerelmi viszonyba bonyolódik az egyik ápolónővel (Kati Outinen). Így kezdődik ez az epikus dráma, vagy mondhatni a magányos, csóró szívek álma az Úr, illetve másképpen szólva a madarak végtelen ege alatt. (port.hu)

[box]A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás idén nyáron a helyi Larsen bárban vetített színvonalas alternatív filmeket. A téli hónapokban a Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-clubjában folytatják a filmes estéket. A polgári társulás új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos átírása és a helyi Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. A filmklub keretében többszörösen díjazott európai filmeket mutatnak be a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.[/box]

A filmklubbal kapcsolatos aktuális információk az Otvor dvor polgári társulás honlapján és az SK Drázus Facebook profilján olvashatók.

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írásos anyagok, adatbázisok, képek, videók stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet