Drázus filmklub: Valaki más élete (Život tej druhej)

Drázus filmklub: Valaki más élete (Život tej druhej)


Esemény részletek


Az Otvor dvor polgári társulás minden érdeklődőt szeretettel vár a Drázus filmklub következő vetítésére. 2014. április 19-én, szombaton este 8 órától a rozsnyói Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-klubjában egy újabb francia filmet láthatnak az európai filmek kedvelői. Belépő 2 €.

Život tej druhej / La vie d’une autre / Valaki más élete

(színes, feliratos, francia film, 2012)

rendező: Sylvie Testud

szereplők: Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika, Danièle Lebrun, Vernon Dobtcheff

A tehetséges, fiatal francia színésznő és rendezőnő, Sylvie Testud filmje könnyed romantikus vígjáték csipetnyi titokkal, misztikummal és drámával fűszerezve. A történet Marie és Paul találkozásával kezdődik, akik egy tengerparti kiránduláson első látásra egymásba szeretnek, majd szenvedélyes éjszakát töltenek együtt. A következő nap azonban, miután Marie felébred, elszörnyedve tapasztalja, hogy nem emlékszik az elmúlt tizenöt évre. Meglepetten szembesül azzal, hogy feleségül ment Paulhoz és házasságuk válságban van. Megtudja, hogy egy kedves, érzékeny kisfiú édesanyja, valamint egy nagy, értékpapírokkal foglalkozó nemzetközi társaság vezetője és egy mesés lakásban él, romantikus kilátással az Eiffel-toronyra. Mégsem érti azonban, mindez hogy történhetett…

 

[box]Drázus filmklub – a jó mozi!

A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás tavaly nyáron a helyi Larsen bárban vetített színvonalas alternatív filmeket. Ősztől a Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-clubjában folytatták a filmes estéket. A polgári társulás új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos átírása és a rozsnyói Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. A filmklub keretében többszörösen díjazott európai filmeket mutatnak be a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.[/box]

A filmklubbal kapcsolatos aktuális információk szlovák nyelven az Otvor dvor polgári társulás honlapján és az SK Drázus Facebook profilján olvashatók.

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (szöveg, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és a portálra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet