Csütörtöki csillagmozi: Banksy kijárata

Csütörtöki csillagmozi: Banksy kijárata


Esemény részletek


A rozsnyói székhelyű Gömöri Művelődési Központ (GOS) a Gemerfilm filmklubbal együttműködve idén nyáron is hetente szervez esti szabadtéri filmvetítéseket a rozsnyói Csillagvizsgálóban (Erdei utca/Lesná 1.).

A nyári szünidő alatt minden csütörtökön érdekes szabadidős programokat kínálnak a fiataloknak a Csillagvizsgáló területén, ahol találkozhatnak a barátaikkal, elhozhatják négylábú kedvenceiket és van szalonnasütésre alkalmas hely is. A filmvetítés és a nyári égbolt megfigyelése júliusban sötétedés után, 21.00 órakor kezdődik. A belépő a Csillagvizsgálóba 1 € vagy kulturális utalvány.

2014. július 31-én, csütörtökön 21.00 órától egy dokumentum-vígjátékot láthatnak a nézők:

Banksy – Exit Trought the Gift Shop / Kijárat az ajándékbolton át

(színes, feliratos amerikai-angol dokumentumfilm, 2010, 87 perc)

rendező: Banksy

szereplők: Banksy, Shepard Fairey, Thierry Guetta, Rhys Ifans, Space Invader 

Adott a világ egyik leghíresebb graffitise, szebben fogalmazva street art művésze, Banksy, valamint egy fura francia bolt tulaj, aki amatőr filmes. Utóbbi elhatározza, hogy dokumentumfilmet forgat Banksyről, aki mivel művészete büntetőjogi kategóriának minősül, nem fogadja lelkesen újdonsült “barátja” közeledését. Végül Banksy a kamerát az operatőr “ellen” fordítja, így végül a filmes lett alkotásának főszereplője, de persze feltűnnek a világ leghíresebb graffiti művészei is. (port.hu)

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

Aktuális információk a programról szlovák nyelven a művelődési központ honlapján vagy Facebook-oldalán olvashatók. Elérhetőség: Anežka Kleinová, kleinova@gos.sk, 058/732 36 50.

img-14159

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet