Drázus Filmklub: Párizs-Manhattan

Drázus Filmklub: Párizs-Manhattan


Esemény részletek


Az Otvor dvor polgári társulás a Sineklub Drázus keretében, az Excalibur Filmklubbal együttműködve szombat esténként filmvetítéseket szervez, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2014. szeptember 6-án, szombaton este 20.00 órától a rozsnyói Larsen bár udvarán (Bányászok tere 2.) egy vígjátékot kínálnak az európai filmek kedvelőinek. Belépő 2 €.

Paríž-Manhattan / Paris-Manhattan / Párizs-Manhattan

(színes,  feliratos, francia romantikus vígjáték, 2012, 77 perc)

rendező: Sophie Lellouche

szereplők: Alice Taglioni (Alice), Patrick Bruel (Victor), Marine Delterme (Hélene), Woody Allen (önmaga), Louis-Do de Lencquesaing (Pierre), Michel Aumont (apa), Yannick Soulier (Vincent), Marie-Christine Adam (Nicole, anya), Margaux Châtelier (Laura), Arsene Mosca (Arthur)

A romantikus vígjáték középpontjában a maga teremtette álomvilágban élő, Woody Allen-rajongó, csinos gyógyszerész lány, Alice (Alice Taglioni) és a földön két lábbal járó Victor (Patrick Bruel) egymásra találásának története áll.
Alice-t magába zárkózó, környezete ellen lázadó kamaszlányként ismerjük meg, aki 15 éves korában beül a moziba egy Woody Allen filmre, s ez az élmény gyökeresen megváltoztatja az életét. Woody “beszél hozzá” a szobája falán elhelyezett hatalmas poszterről, ő lesz az, aki a legjobban megérti őt, akivel meg tudja beszélni problémáit. Minél több filmjét látja, annál erősebb lesz a meggyőződése, hogy a jó filmek képesek az embereket megváltoztatni. Ezt a meggyőződését gyógyszerészi munkájában is érvényesíti. Amikor csak teheti, depressziós, az élet terheit cipelő vevőinek gyógyszerpirulák helyett gyakorta DVD-t nyom a kezükbe: reggel, délben és este történő “alkalmazásra”. (port.hu)

 parizs

 

Drázus filmklub – a jó mozi!

 A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás tavaly nyáron indított új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos átírása és a rozsnyói Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. Az Excalibur filmklubbal együttműködve többszörösen díjazott európai filmeket mutatnak be a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből, a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.

 

 

A filmklubbal kapcsolatos aktuális információk szlovák nyelven az SK Drázus Facebook profilján olvashatók.

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (szöveg, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és a portálra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet