A Kárpát-medence épített öröksége

A Kárpát-medence épített öröksége


Esemény részletek


A Kárpát-medence örökségturisztikai atlaszának Épített örökség címet viselő első kötete kerül bemutatásra 2014. szeptember 9-én, kedden 18 órától a kassai Rovás Akadémián (Kmeť utca 34.). A szerzőt, Csorba Csabát Balassa Zoltán helytörténész mutatja be.

A készülő könyvsorozat első kötete a Kárpát-medence és környezete évezredes épített örökségét mutatja be térképszelvényeken. Történelmi, térképészeti és tudományos pontossággal kalauzol műemlékeink gazdag rengetegében. A könyv egyedülállósága összetettségében rejlik: történelmi helységnévtár, autós atlasz, de képes lexikon is egyben. Sokoldalúsága széleskörű felhasználást tesz lehetővé az utazások tervezésénél, de mint helységnévtár is hasznos.

A mintegy ezer, képekkel színesített szócikk a nagyobb kulturális, történelmi, építészeti értéket képviselő, vagy látványosabb műemlékeket mutatja be a teljesség igénye nélkül. A térképszelvényekhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű névmutatók szintén hozzájárulnak a kiadvány sokrétű használatához.

Közel 10.000 műemléket vittek fel bíbor és kék piktogramokkal 46 darab 1:400.000 méretarányú térképszelvényre. A kiemelt jelentőségű – bíbor színű – helyszínek tömör ismertetését, több mint 400 kiváló minőségű kép kíséri.

-rozsnyovidek.sk, forrás: Rovás

csorba



Hagyj üzenetet