Játsszuk azt, hogy… ALMA – szerelmek, vallomások, gyónás

Játsszuk azt, hogy… ALMA – szerelmek, vallomások, gyónás


Esemény részletek


A kassai Thália Színház a Szkéné Színházzal és Jelenlét Színházzal együttműködve bemutatja a Nagy András Alma című műve alapján készült Játsszuk azt, hogy… ALMA című darabot. A szöveg, zene és tánc  ötvözetéből született produkciót 2016. március 8-án 19.00 órától láthatja a közönség a Márai Stúdióban. Szerelmek, vallomások, gyónás Kántor Kata rendezésében. A belépő 8,50 €/5,50 €.

A darab Alma Schindler életéről szól, aki Gustav Mahler zeneszerző, Walter Gropius építész, majd Franz Werfel író felesége volt, valamint Klimt, Kokoschka és Zemlinsky nagy szerelme. A szövevényes életű nő, aki számos rendkívüli férfi múzsája volt, a történet jelenében vár valakit, egy Papot, akitől megváltást remél, választ a kérdéseire…, paradox módon arra kérdésre is, “Mi a szerelem…?”

Alma – Varga Lívia
Pap – Madarász Máté
hang: Kovács Géza
fény: Balogh Ondrej
technikai munkatársak: Tárkányi Péter, Kocsis József, Lejkó Bertalan
díszlet-, kellék-, jelmezkivitelező: Krempaská Enikő
látvány-díszlet-jelmeztervező: Gadus Erika
dramaturg: Sediánszky Nóra
zene: Tóth Andor
rendező-koreográfus: Kántor Kata
alma
Kántor Kata pályáját a Győri Balett növendékeként kezdte. Számos magyarországi alkotóval, társulattal dolgozott táncosként, így: TranzDanz, Pataky Klári, Tünet Együttes, Természetes Vészek Kollektíva, Ladjánszki Márta, Réti Anna, Közép-Európa Táncszínház, Artus, Gemza Péter, Döbrei Dénes, Andaxínház, Dream Team… 2004-ben elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakát, majd moderntánc pedagógus szakát.
Szakmai tapasztalatra táncosként, koreográfusként, tanárként külföldön is szert tett.
Koreográfusként tagja a Thália Színház társulatának, koreografál színházi előadásokban, de önálló alkotásokat is készít, melyek az általa alapított Jelenlét Színház előadásai.
Jelenlét produkció volt a budapesti Szkéné Színházban 2010-ben bemutatott, többszörösen díjazott és fesztivál meghívásokban részesült ORIGO című táncelőadás is, mely a színházunkban indult THÁLIA TÁNCESTEK sorozat nyitóelőadása volt. E darabhoz hasonlóan a 2014. októberében Kassán és Budapesten is bemutatott, Játsszuk azt, hogy… ALMA című előadás is egy rendhagyó szóló, de a szóló szerepet ez alkalommal egy színésznő – aki szintén a kassai Thália színház tagja – Varga Lívia alakítja, s eképpen az előadásban a mozgás, tánc mellett a szöveg is nagyon domináns szerepet kap. Az ORIGOban a táncosnőt a színpadi történésekben is részt vevő négy zenész – a Bélaműhely zenekar – kísérte.
E darabban a főhősnő vár valakit mindvégig, egy papot, aki mintha csak egy kísértet volna, egy alkalommal tűnik fel a színen egy szemvillanásra. Neki szól a gyónás, a vallomások életről – halálról, szerelemről…
  • rozsnyovidek.sk/ www.thaliaszinhaz.sk


Hagyj üzenetet