Közhírré tétetik: a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor várja az érdeklődőket

Közhírré tétetik: a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor várja az érdeklődőket

Az idei nyár augusztusának havából sem hiányozhat a Gímesi Művelődési és Gólyatábor, amelyet immár harminchatodik alkalommal szerveznek meg a gólyák és az érdeklődők számára. A Diákhálózat és a három országban (Csehország, Szlovákia, Magyarország) megtalálható tagszervezetek tagjainak áldozatos munkájából hajt ki a nyár leggólyatáborabb művelődési tábora és a legművelődésibb gólyatábora mindenkor. Hogy mi a lényege a több mint harmincéves tábornak? Leírhatatlan élmény, megszámlálhatatlan új barát és páratlan tudásszomj kielégítés egy helyen! Ez az a Gólyatábor, ami az összetartásról, a kihívásokról és az önmegismerésről szól.

Hiszen mindenki életében eljön az a pillanat, amikor fel kell nőni, meg kell komolyodni. Ha nem is megkomolyodni, akkor elkezdeni a főiskolát/egyetemet, vagy a nagybetűs Életet, de még mindig úgy érezhetjük, hogy valami hiányzik a létezésünkhöz. Ezt az űrt tölti ki a fiatalok körében a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor, mert itt mindenki bizonytalan. Talán csak a szervezők tudják, hogy mi vár majd a táborozókra öt napon keresztül a gímesi kempingben… Ugyanis itt mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb programpontot. Legyen az népművészeti, újságírói, „technikai”, képzőművészeti, esetleg klinikai* elfoglaltság. Részt vehet olyan tudományosan ismeretterjesztő előadásokon, amelyekkel nem mindennap találkozik az ember, s megismerhet olyan híres személyiségeket, akik akár meghatározóak lehetnek számára majd a későbbiekben. Itt élvezheti a táborlakó a csapatjátékok örömeit, s több időt tölthet akár a jövőbeni csoporttársakkal is. Az esti órákban pedig jöhet a jól megérdemelt táncolás és hajnalig tartó beszélgetés a lelki társakkal.
A szervezők minden évben szeretnének olyan eseményt létrehozni, amely nem csak szórakozási lehetőséget biztosít a fiatal egyetemistáknak, de egyúttal felismerést, megismerést és elismerést: 1. felismerni a problémákat, nehéz szituációkat, s megoldást találni rájuk,
2. megismerni számos remek előadót, akik a kultúráról, tudományokról és rólunk (diákokról, felvidékiekről, vagy a hagyományainkról) szóló információkat próbálnak közelebb hozni a számunkra, és
3. elismerni, hogy igenis, bánjuk, hogy nem jelentünk meg augusztus 25-én a gímesi autókemping területén, ahol mindenki ott lesz, aki számít!

* Klinika: a hely, ahol minden elkezdődik (aki már volt, tudja, aki még nem, megtudja! Kár lenne kihagyni!)

Reczai Lilla



Hagyj üzenetet