A Rozsnyói Bányászati Múzeum az óvodások és alapiskolások számára ezúttal egy érdekes tevékenységgel készült Briefcase – ásványi nyersanyagok körülöttünk címmel. A tevékenységen keresztül a múzeum munkatársai igyekeznek bemutatni az ásványi nyersanyagok végességének témáját és a környezetbarát hozzáállás szükségességét a felhasználásuk során – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

A tanulók sok érdekes és meglepő információt megtudhatnak az ásványi anyagokról, arról, hogy hol és hogyan jutunk ásványi anyagokhoz, és hol találkozunk velük mindennapi tevékenységeink során. A Briefcase – a mindennap használatos ásványok bőröndje segítségével interaktív és szórakoztató módon megismerkednek többek között a különböző ásványok tulajdonságaival és azzal, hogy mi készül belőlük. A tevékenység során a múzeum munkatársai hangsúlyozni fogják a fogyasztásuk környezetvédelmi szempontjait. A „bőröndös játék” után kézműves foglalkozás következik. „A műhelymunka mindig népszerű kiegészítője a tevékenységeinknek. A kisebb gyerekekkel féldrágakövekből szúrópálcikát fogunk készíteni, a nagyobbakkal pedig szerencsefát” – mondta Brigita Nagyová múzeumpedagógus.

A tevékenység a jövő év végéig tart a Sentinel Élményközpontban (Šafáriku 43.). A részvételi díj 2 €/fő, az időtartam pedig 90 perc. A programon való részvételhet előzetes jelentkezés szükséges, mivel a résztvevők létszáma korlátozott. Az óvodás és iskolás csoportok a következő elérhetőségeken jelentkezhetnek: Mgr. Brigita Nagyová, e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk, tel.: 0944 786 722.

Október a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

„Versfolyam 24” – online versmondó maraton
Kreatív workshop diákoknak a Malom 2024 kiállításon
Október a Rozsnyói Bányászati Múzeumban