III. Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál: Valósítsd meg a filmes ötleted!

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál. Rövidfilmmel, animációs filmmel, vagy akár kísérleti alkotással-videóklippel is lehet nevezni november 1-ig.

„Most itt a lehetőség, hogy megmutassátok kreativitásotokat és elvarázsoljátok a közönséget!” – szól a szervezők felhívása. A versenyre két korcsoportban várják a diákok jelentkezését, a 10-14 éves, illetve a 15-19 éves korosztályban.

Rövidfilm Kategória

Van egy történeted, amit el szeretnél mesélni, de csak 10 perced van rá? Akkor a rövidfilm kategória neked szól! Legyen az egy izgalmas fiktív történet, egy megható film, vagy akár egy vicces kis karakter bemutatása – a lehetőségek végtelenek! Ragadd meg a kamerát, és mutasd meg, hogy mit tudsz! Ne feledd, a lényeg, hogy röviden, de ütősen mesélj el egy történetet.

Animációs Film Kategória

Ha rajongsz a rajzfilmekért, vagy szeretsz animált karaktereket életre kelteni, akkor az animációs film kategóriát neked találták ki! Maximum 5 percben mutasd meg, mit tudsz – legyen az kézzel rajzolt, számítógépesen generált vagy stop-motion technikával készült alkotás. Itt az idő, hogy megmutasd a kreativitásodat!

Kísérlet – Videóklip Kategória

Van egy ötleted, ami kilóg a sorból, és nem illik a hagyományos filmkategóriákba? Akkor a kísérlet kategóriát neked találták ki! Akár zenei videóklip, egyedi technikával készült kisfilm, vagy bármilyen kreatív megoldás, ami új szemszögből mutatja be a világot – itt minden formabontó alkotásnak helye van. Nincs más határ, csak a képzeleted!

Jelentkezési link: https://forms.gle/B8P6ZEWpHxZSYRqu5

  • Rozsnyó-vidék, fotó: pixabay.com

Related Posts

A lakosok október végéig adhatják le javaslataikat a város díjazottaira
XLII. Hallgatói Parlament: a tisztújítás mellett bemutatták a Cultural Compass projektet is
Ady Endre-ösztöndíj – pályázati felhívás