Fashion Camp – a divatra fogékony tehetségek képzése

2020 augusztus 3. 8:00 - Kassa (Košice)

A Szabad Művészeti Egyetem a Rovás Kmeť utcai épületében, Löffler Béla kassai szobrász egykori szülőházában egész éven át tartó felnőttképzést biztosít az érdeklődőknek. Mint a működtetők vallják: “Az akadémia küldetése a vizuális művészetek, a képzőművészet, színház, tánc, zene, film és a formatervezés támogatása és fejlesztése.” Augusztus 3. és 7. között itt szervezik meg harmadik alkalommal a Fashion Campet a divat világában érvényesülni vágyók számára. 

A Rovás Akadémián már harmadik éve működik az Esti Divatiskola Hriadelová Miloslava vezetése alatt, aki Bráz Noémi budapesti divattervezőt és más szakmabelieket is bevon az együttműködésbe. Néhány napos szakmai műhelyekről van szó, amelyek az év folyamán kerülnek megrendezésre olyan érdeklődők számára, akik szeretnének saját portfóliót létrehozni a stílusépítés, a divattervezés, a divatfotózás és a divat PR területén. Idén a járványhelyzet keresztülhúzta a divatiskola terveit, ám annál inkább várják az izgalmas programokban bővelkedő nyarat.

“Az iskolán kívüli oktatás a divat területén kiváló lehetőség azok számára, akik ebben a kreatív ágazatban szeretnének kiteljesedni. 13 éves kortól kezdve vállaljuk a hazai és külföldi divatiskolákra jelentkezni kívánó diákok felkészítését. A divat világa gyorsan változik és szorosan kötődik az átfogó kulturális tájékozottsághoz, ezért fontos, hogy a jövő divattervezői vagy stílusépítői a fenntartható divattervezés keretein belül tudjanak rátalálni a saját útjukra, erre nagy hangsúlyt fektetünk. Idén nyáron már a harmadik Fashion Campet szervezzük meg Bráz Noémi vezetésével a Kmeť utcai villában, ahol műtermek találhatók és szálláslehetőség is van. Az idei időpont augusztus 3-7. Tavalyi témánk az Anyagkezelés volt – hogyan adjunk új életet a műanyagoknak egy modern, dizájnos termék formájában.  A Missions&Visions című kiállításunkat a Košice Fashion Week 2019-es évfolyamán is bemutattuk” – számolt be az Esti Divatiskola tevékenységeiről Hriadelová Miloslava.

Bővebb tájékoztatás a worshopokról és a Fashion Campről a facebookon:  @rovasfashion.

  • rozsnyovidek / forrás, fotó: rovás