Történelmi piknik a betléri kastély parkjában

2020 július 11. 14:00 - Betlér (Betliar)

A Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeuma az arisztokrata szokások mintájára még hat évvel ezelőtt felújította a piknikek hagyományát a kastély melletti parkban, hogy felelevenítsék, miképp töltötte a nyári napokat az úri társaság a természetben finom ételekkel, zenével és remek hangulatban.

2020. július 11-én, szombaton 14:00 órától várják a látogatókat a betléri kastély angolparkjába, ahol egykor az európai nemesség, az Andrássy család tagjai, rokonaik és barátaik piknikeztek, többnyire vadászatok idején. A kastély előtti réten zene szól majd, a gyerekek szórakoztatásáról a Theátrum gondoskodik, és kézműves foglalkozásokba is bekapcsolódhatnak. A legkisebb látogatók kipróbálhatják a jelmezeket, és hercegnőként vagy lovagként pózolhatnak a fényképezőgép előtt.

A felnőttek találkozhatnak a piknikező „nemesi társaság” tagjaival, és közös fotót is készíthetnek. A látogatók a saját piknikkosaruk finomságai mellett megkóstolhatják az árusok által kínált helyi termékeket is. A szervezők felhívják a látogatók figyelmét arra, hogy mindenki, aki történelmi kosztümben érkezik, ingyenes kastélybelépőt kap.

A rendezvény a közegészségügyi hatóság által kiadott járványellenes intézkedések és a Szlovák Nemzeti Múzeum vezérigazgatójának rendelete értelmében zajlik majd. Az intézmény dolgozói arra kérik a résztvevőket, legyenek türelemmel és megértéssel az óvintézkedések és a látogatók korlátozott maximális létszámának betartásánál.

  • pr-i, rozsnyovidek