Kezdődik a Rozsnyói Kulturális Nyár: folklórműsor, könyvbörze, őrtorony és kolostor látogatás

Kezdődik a Rozsnyói Kulturális Nyár: folklórműsor, könyvbörze, őrtorony és kolostor látogatás


Esemény részletek


Júliusban és augusztusban vasárnap délutánonként a Rozsnyói Kulturális Nyár programjai szórakoztatják a közönséget a város főterének északi részén. Az immár ötödik alkalommal megvalósuló nyári rendezvénysorozat kínálatában több koncert, színházi előadás, valamint sportrendezvény és folklórműsor is szerepel, mindez hagyományosan 16:00 órai kezdéssel. Idén újdonságképpen a vasárnapi műsorok mellett négy pénteki koncertet is szerveznek a történelmi városháza udvarában. A rendezvényekre ingyenes a belépés.

A Rozsnyói Kulturális Nyár és a turisztikai idény megnyitójára július 5-én kerül sor. A program keretében a rozsnyói Matica slovenská szervezettel együttműködve megemlékeznek Szent Cirill és Metód ünnepéről. Fellép a 4G vokálegyüttes, a Pekná dolinka és a Dubina folklóregyüttes énekkara, és bemutatják a „Rožňava a okolie z neba” című könyvet. A Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtárban a gömöri régió témája szerepel a középpontban, az olvasás szerelmeseinek pedig könyvbörzével kedveskednek.

Az érdeklődők 14.00 és 18.00 óra között ingyenesen meglátogathatják Rozsnyó jelképét, a Bányászok terén álló őrtornyot, illetve 15.00 és 18.00 órától kommentált tárlatvezetésen vehetnek részt a volt ferences kolostorban (Betléri u. 2.) az Otvor dvor Polgári Társulás szervezésében.
  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor FB


Hagyj üzenetet