Geológiai foglalkozások a múzeumban

Geológiai foglalkozások a múzeumban


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye idén nyáron „Geo-péntekek a múzeumban“ néven újabb szabadidős programot szervezett a diákok és a kisgyerekes családok részére. A foglalkozások helyszíne a SENTINEL Élményközpont (Šafárik utca 43.). A látogatók izgalmas tevékenységeket próbálhatnak ki, a kínálatban kőzetek szétfejtése és megfigyelése szerepel, de lesz aranymosás, valamint a gyerekek fosszíliák után is kutathatnak a homokban.

A nyári szünetben tartott utolsó geológiai foglalkozásra augusztus 21-én kerül sor.

„Valamennyi tevékenység az új kültéri geológiai kutatóegységünkben zajlik majd, melyet tavaly nyitottunk meg a Kassa Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetően. Vagyis azon kívül, hogy a mi kis kutatóink új dolgokat tanulnak, a friss levegőn is töltik az idejüket. Rossz időjárás esetén viszont bemehetünk a múzeum belső termeibe, ahol más, a gyerekek számára ugyanolyan vonzó programot biztosítunk,“ árulta el Juliána Kelemenová, a rozsnyói múzeum munkatársa.

Az egyes foglalkozások időtartama körülbelül 60 perc, ahová 9:00 és 16:00 óra között várják a gyerekeket. A részvételi díj 1€. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a pedagog.sentinel@banmuz.sk e-mailcímen vagy 0908 101 060-as telefonszámon. Bővebb információk a www.banmuz.sk honlapon olvashatók.

– pr-i, rozsnyovidek, fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum FBHagyj üzenetet