Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncertje nyitja az idei Ilosvai Fesztivált

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncertje nyitja az idei Ilosvai Fesztivált

Augusztus 28-30. között 13. alkalommal rendezik meg az Ilosvai Fesztivált, melynek helyszíne a nagyidai Ilosvai Ház. A szervezők a fesztivállal a hagyományos népi kultúrát korszerű köntösben hozzák közelebb a látogatókhoz. A színes program, jókedv, szórakozás mellett a környezettudatosság is szerepet kap, ennek jegyében bevezetik a visszaváltható Ilosvais poharat, és újdonság, hogy ezen a nyáron elindult a Ilosvai-kártyás fizetőrendszer. 

A rendezvénysorozat pénteken 20:00 órától Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák zenekar koncertjével kezdődik, amit táncház és kötetlen mulatság követ. A belépő 8€.

Szombaton, augusztus 29-én 15:00 órától látogatható a fesztivál, ahol a közönséget kézműves foglalkozások várják, a 19:00 órakor kezdődő gálaműsor vendégei pedig a széles környék néptánccsoportjai és hagyományőrzői lesznek. Utána fergeteges táncház következik, a zenekar hajnal hasadtáig húzza majd.

Vasárnap 11:00 órától ökumenikus istentiszteletet tartanak a nagyidai református templomban.
A  programról a fesztivál honlapján olvasható bővebb információ és itt lehet online jegyet rendelni.
A rendezvény az állam által előírt biztonsági és higiéniai óvintézkedések betartásával valósul meg. A szervezőknek az aktuális járványhelyzet miatt korlátozniuk kell a látogatók számát, ezért szükséges az előzetes jegyvétel, nemcsak a pénteki koncert, hanem a szombati ingyenes jegyek esetében is.
  • rozsnyovidek/ilosvai


Hagyj üzenetet