A Múzeumi Nap témája az UNESCO által jegyzett természeti kincseink

A Múzeumi Nap témája az UNESCO által jegyzett természeti kincseink


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum ebben az évben is megszervezi a hagyományos Múzeumi Napot. A rendezvényre szeptember 18-án, pénteken kerül sor, 9:00-től 17:00 óráig. A helyszín a Šafárik utca 43-as szám alatti SENTINEL Élményközpont, a rendezvény témája pedig az UNESCO Világörökség listáján szereplő természeti értékek – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

„A Múzeumi Napot minden évben az óvodások, alapiskolás és középiskolás diákok számára szervezzük. Általában május közepén zajlik, mindig a Múzeumok és Galériák Éjszakája előtti pénteken. Az idei Múzeumok Éjszakája rendezvényt azonban a világjárvány miatt elhalasztottuk november közepére. Az időjárás miatt is döntöttünk úgy, hogy az UNESCO Múzeumi Napot különállóan, szeptemberben tartjuk meg“ tette hozzá Pavol Lackanič, a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója.

A múzeum dolgozói gazdag programmal készülnek, amiben az előadásokon, tárlatlátogatásokon és a geológiai kutatórészleg megtekintésén kívül a résztvevők kipróbálhatják a kis bányászvonatot és több interaktív tevékenységet. A programba Kassa megye több szervezete és néhány partnerintézmény is bekapcsolódik. Az Egészségügyi Szakközépiskola bemutatja, hogyan kell elsősegélyt nyújtani, ha a természetben történik baleset, a Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár pedig kiállítást készít olyan publikációkból, amik az UNESCO Világörökség jegyzékébe tartozó gömöri látnivalókról szólnak. Az ifjabb látogatók számára talán az Arachos mentőcsapat barlangász mentőbemutatója lehet a legérdekesebb, illetve a mászófal, melyet a Kras Hegyisportok Klubja biztosít.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet