Elhalasztva! A Szív Világnapja a múzeumban: egészségvédelemről a gyerekeknek

Elhalasztva! A Szív Világnapja a múzeumban: egészségvédelemről a gyerekeknek


Esemény részletek


Figyelem! A szervezők sajnálattal értesítik a nyilvánosságot, hogy a rendezvényt a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, és egy későbbi időpontban, 2021 tavaszán  valósul majd meg. 

S poľutovaním Vám musíme oznámiť, že zajtrajšie podujatie s názvom DETSKÝ DEŇ ZDRAVIA, ktoré sa malo konať od 9:00 v Zážitkovom centre SENTINEL, sa z dôvodov v súvislosti s pandémiou COVID-19 presúva na jar 2021.

A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola rozsnyói kihelyezett tagozata a Rozsnyói Bányászati Múzeummal és Rozsnyó várossal együttműködve a Szív Világnapja alkalmából gyermekegészségügyi napot szervez a múzeumban.

Az alapiskola alsó tagozatos tanulóinak szóló rendezvény 2020. szeptember 29-én, kedden 9:00 órától valósul meg a Sentinel Élményközpontban, a Šafárik utca 43. szám alatt.

Az ifjú résztvevőket különféle oktatójátékok, valamint egészség- és környezetvédelemre nevelést szolgáló tevékenységek várják – tájékoztatta portálunkat a múzeum. A gyerekek az éppen zajló Európai Kulturális Örökség Napok keretében egyúttal ingyenesen megnézhetik a Szlovák-karszt és környéke természetrajzát bemutató tárlatot.

A Szív Világnapjáról már 2000 óta, minden szeptember 29-én világszerte megemlékeznek az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Szív Világszövetsége (WHF) és az UNESCO kezdeményezésére.

Az egészséges életmódra nevelés egyesíti magában az egészséges táplálkozást, a mozgást és a belső békét. Az egészségvédelem alapszabályainak elsajátításáráról és ezek alkalmazásának biztosításáról szól. Ide tartozik önmagunk és szükségleteink megismerése, az egészséges életmódról szóló ismeretek megszerzése, az egészséges életmód értékeinek és szemléletmódjának támogatása és fejlesztése, olyan képességek fejlesztése, melyek a különböző helyzetekben segítenek önállóan dönteni, saját és mások egészsége védelmének támogatása – részletezi a program lényegét a múzeum meghívója.

A rendezvény célja, hogy az alsó tagozatos gyerekek játékos formában új ismererteket szerezzenek az egészségről, többféle témakört érintve: egészséges táplákozás, ismerd meg önmagadat, mi ártalmas a szervezetemnek, mentsd meg a barátodat és hulladék szeparálás.

– pr-i, rozsnyovidek, kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet