CINEAMA 2021 – amatőr filmek seregszemléje a Gömöri Hagyományok Házában

CINEAMA 2021 – amatőr filmek seregszemléje a Gömöri Hagyományok Házában

A Gömöri Művelődési Központ 2021. június 4-én, pénteken szervezi meg Rozsnyón a Cineama 2021 amatőrfilmes verseny kerületi fordulóját. A seregszemle helyszíne a Gömöri Hagyományok Háza, és 23 filmet kínál kassai, iglói és rozsnyói alkotóktól.

 

Az egyes kategóriák győzteseit hagyományosan Goskar-szoborral jutalmazzák, ami a neves Oscar-díj gömöri változata – tájékoztatta portálunkat Anežka Kleinová, a művelődési központ igazgatóhelyettese. A zsűri a filmes műfajok széles skáláját értékeli majd, rövid animációs alkotásokat, játékfilmeket, kísérleti filmeket és videóklipeket, amik a mai kor témáira – beleértve az aktuális koronavírus-helyzetet – reflektálnak. Kidolgozásuk nem marad el a professzionális alkotásoktól sem, állapítja meg minden évben a tapasztalt filmesekből és filmes iskolák oktatóiból álló szakmai zsűri.

A Gömöri Művelődési Központ idén már 25. alkalommal szervezi meg a Cineama országos verseny kerületi fordulóját. Mint hangsúlyozzák, a verseny felkutatja a tehetséges alkotókat, fejleszti a kreativitásukat, és bemutatkozási lehetőséget kínál a vizuális művészet területén tevékenykedőknek. A szervezők a Gömöri Hagyományok Házába (Betléri utca 8.) várják az érdeklődőket, és azok számára, akik személyesen nem tudnak részt venni, a programot online közvetíti a Gömöri Művelődési Központ youtube-csatornája.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet