THE RACE Obstacle – akadályfutó verseny a krasznahorkai vár tövében

THE RACE Obstacle – akadályfutó verseny a krasznahorkai vár tövében

A THE RACE szervezet 2021. szeptember 4-én, szombaton második alkalommal szervezi meg terep akadályfutó versenyét a krasznahorkai vár alatt. A bevétel egy részét felajánlják a tűzvész sújtotta vár felújításának támogatására.

A rendezvény 9:00 órakor kezdődik,  majd bemutatják a The Race nagyköveteit, Végh Attila, Boráros Gábor és Ľudovít Klein MMA harcosokat, akik autogramokat is fognak osztani. A versenyekkel párhuzamosan számos program szórakoztatja majd a nézőket, MMA harcosok állnak ki profi katonák ellen, lesz katonai önvédelmi bemutató és ízelítőt láthatnak a kutyás mentőegységek munkájából.

A programot divatbemutató is színesíti, 16:00 órától akusztikus koncertet ad Robo Šimko és a Massriot együttes. 17:00 órakor graffity képárverésre, azután pedig a versenyek ünnepélyes kiértékelésére kerül sor.

A gyerekeket katonai tematikájú versenyek várják, és ingyenes lesz az ugrálóvár, csúszda és körhinta.

Az akadályfutó verseny iránt érdeklődők a szervezők honlapján regisztrálhatnak különféle kategóriákban. A nézők számára a rendezvényre ingyenes a belépés.

Az egészséges életmód mellett a vár felújítását is támogatják

A THE RACE szervezet 2019-ben alakult, célja a sport mint életforma támogatása, a futás és az egészséges életmód népszerűsítése – olvasható a szervezők honlapján. Fontos számukra, hogy az akadályfutó versenyek megrendezéséhez egyedülálló helyszínt válasszanak.

A szervezet egyik alappillére a jótékonyság, ezért a regisztrációból befolyt összeg egy részét minden évben karitatív célra fordítják. 2020-ban a tűzvész által sújtott krasznahorkai vár egy értékes műtárgyát, a fekete Madonna festmény restaurálását támogatták. Idén a regisztrációs díjak 10%-át szintén a krasznahorkai vár felújítására ajánlották fel.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet