Elmarad! Bányásznap a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

Elmarad! Bányásznap a Rozsnyói Bányászati Múzeumban


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum értesíti a látogatókat, hogy a szeptember 10-re meghirdetett Ásványok útja – Bányásznap a múzeumban című rendezvényt a kialakult kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt és a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlását figyelembe véve bizonytalan időre elhalasztják. 

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye 2021. szeptember 10-én, pénteken 9:00-től 16:00 óráig Bányásznapot szervez a Sentinel Élményközpontban (Šafárik utca 43.).

A rendezvény fő célja, hogy megismertesse a látogatókat a bányászati szállítás fejlődésével (a középkortól napjainkig), kiemelten az ásványok szállítási módjaival és formáival – tájékoztatta portálunkat a múzeum. A nap folyamán különféle foglalkozások, szakmai előadások, valamint a Sentinel Élményközpont tárlatainak megtekintése várja az érdeklődőket. A program célcsoportja elsősorban az óvodás, iskolás gyerekek, középiskolás diákok.

A tervezett élményszerű foglalkozások közel hozzák a látogatókhoz a bányászati szállítás egyes fajtáit, és néhányat ki is próbálhatnak az autentikus, működő másolatoknak köszönhetően (korabeli bányásztargonca, teknő, emelő). A rendezvényt a legújabb interaktív elemünk is színesíti majd, a kis bányászvonattal érkezhetnek a gyerekek az Alexander tárnába. Reméljük, hogy a kis és nagy felfedezőknek ezzel a nappal közelebb hozzuk a bányászat gazdag történelmét, mely szorosan kapcsolódik Gömörhöz“ – árulta el a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója, Pavol Lackanič.

Az Ásványok útja – Bányásznap a Rozsnyói Bányászati Múzeumban című rendezvény iránt érdeklődők előzetesen jelezzék részvételi szándékukat, mivel a résztvevők létszáma korlátozott.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338 és Ing. Juliána Kelemenová, e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk, tel.: 0908 101 060.

A projektet a Művészeti Alap támogatta.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet