Életem képei – kiállítás Jana Kušnierová festményeiből

Életem képei – kiállítás Jana Kušnierová festményeiből


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye újabb kiállításra várja a képzőművészet kedvelőit. Jana Kušnierová Obrazy môjho života (Életem képei) című tárlata 2021. november 26-tól egészen 2022. január 31-ig látható a múzeum főtéri Galériájában.

Örülünk, hogy hazai művész alkotásait állíthatjuk ki a Galériánkban. A leginkább az tölt el örömmel, hogy a nyilvánosság olyan helyeket és dolgokat lát majd a képeken, melyeket jól ismer a saját környezetéből is, azonban új, más fényben lesznek megörökítve. Már most örömmel várjuk a betléri születésű művész újabb alkotásait“, tájékoztatott Pavol Lackanič, a múzeum igazgatója.

Jana Kušnierová élete nagy részét a gyerekek és fiatalok képzőművészeti oktatásának szentelte, az utóbbi tizenhét évben a Rozsnyói Művészeti Alapiskola képzőművészeti tagozatának vezetőjeként dolgozott. A képzőművészeti alkotások szempontjából ezek a legtermékenyebb évei voltak. Ebben az időszakban hét önálló kiállítása nyílt, 2001-ben, 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben, 2017-ben, 2019-ben és most, 2021-ben is.

A látogatók a kiállításon a legkedvesebb témáimat láthatják, amelyeken egész életemben dolgozom. Ezek az általam kedvelt betléri park képei, rozsnyói csendéletek és képek az életembőltette hozzá az alkotó, Jana Kušnierová.

A kiállítás megnyitójára 2021. november 25-én 16.00 órakor kerül sor. Tekintettel a járványhelyzetre, a belépés csak meghívott vendégek számára lehetséges.

pr-i, Rozsnyó-vidékHagyj üzenetet