Bányászati szállítás – tárlatbemutató körúttal bővül a múzeum kínálata

Bányászati szállítás – tárlatbemutató körúttal bővül a múzeum kínálata


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum kínálata idén a bányászati szállítást megismertető új tárlatbemutató körúttal gazdagodik, melyet a nyilvánosság 2022. április 8-tól tekinthet meg a Sentinel Élményközpontban. 

A tárlatbemutató körút többfajta témát és elemet tartalmaz, mint például Gömör függő drótkötélpályái, a gömöri régió 3D-s térképe, utazás a közkedvelt kisvonattal az Alexander tárnába, a bányászati közeget bemutató korabeli film vetítése vagy a bányászati szállítóeszközök és munkahelyek bemutatása.

„Tavaly az állandó múzeumi tárlat az Alexander tárnával és egy eredeti bányászati kisvonattal bővült, amit a világjárvány miatti korlátozások ellenére 4300 ember látogatott meg” – mondta el Rastislav Trnka megyeelnök, hozzátéve, remélik, hogy a megye támogatási programjának segítségével létrejött új tárlatbemutató körút is vonzó lesz a látogatók számára. “A bányászat elengedhetetlenül hozzátartozik Gömörhöz, és ezeknek az újdonságoknak köszönhetően a látogatók ilyen interaktív formában többet is megtudhatnak róla.”

„Múzeumunk újdonsága lesz a bemutatókörút keretében az a PN 1700-as bányászati rakodógép, amit a Danucem társaság ajánlott fel a Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményébe, amiért nagyon hálásak vagyunk. A megye támogatásával megvalósult ennek a nagyméretű, 13 tonnás műszaki kiállítási tárgynak a konzerválása és installálása“– nyilatkozta a múzeum igazgatója, Pavol Lackanič.

Ezen kívül a látogatók megtekinthetik a kültéri tárlat részeként bemutatott egyéb nagyobb méretű kiállítási tárgyakat is, mozdonyt, bányászkocsit és sínrakodót.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet