Milan Kapusta: A Tátra és a Szlovák-karszt szépségei – fotókiállítás

Milan Kapusta: A Tátra és a Szlovák-karszt szépségei – fotókiállítás


Esemény részletek


Az elismert fényképész, Milan Kapusta képeiből nyílik kiállítás a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában április 26-án, kedden 16:00 órakor. A tárlat a Tátra és a Szlovák-karszt szépségeit mutatja be, és egészen június 3-ig látogatható. 

Milan Kapusta Rozsnyón született, az iglói geológiai-bányászati szakközépiskola diákja volt. Az egykori bányászati technikus a hegymászásnak köszönhetően került közel a fényképezéshez. A hegymászást 1977-ben kezdte az iglói Tatran sportegyesületben, majd a kasssai Metropol egyesület tagja lett. A Magas-Tátrán kívül megmászta a Spitzbergák, a Pamír, az amerikai Yosemite Nemzeti Park egyes csúcsait, járt az Alpokban és Európa más hegyein is – mutatta be a kiállító alkotót a múzeum.

Amatőr fotográfusként számos regionális, országos és nemzetközi díjat nyert, képeit hazai és külföldi kiállításokon mutatta be. 2001-ben  Rudolf Schuster államfő dél-amerikai útjának fotósa volt. Fényképezett a Himalájában is, Tátra panorámáját II. János Pál pápa kapta ajándékba.

Milan Kapusta fényképészként több publikáció társszerzője. A Kras – Rožňava a okolie (Karszt – Rozsnyó és környéke) című könyvért 2001-ben az alkotók megkapták Rozsnyó Város Díját. 2005-ben jelent meg TATRY (Tátra) és 2016-ban a TATRY A KVETY (A Tátra és a virágok) című kötete.

1994-től a TASR (SZK Sajtóügynöksége) fotóriportere Kassán, ahol él.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet