Gombaszögi Nyári Tábor 2022: pénteki programkínálat

Gombaszögi Nyári Tábor 2022: pénteki programkínálat

Két – koronavírus-járvány miatt – korlátozott évad után 2022. július 12-e és 17-e között újra megrendezésre kerül a Gombaszögi Nyári Tábor. Idén 27 programhelyszín és közel 500 program várja a fesztiválozókat a Gombaszögi-völgyben.

Válogatás a pénteki programokból 

Július 15-én többek között műveltségi vetélkedővel (csapatjáték), készségfejlesztő játékokkal (GombaOvi), kávézással (Rovás – Művészetek pavilonja), jógával (Szoba Chill) és kovászetetéssel (Sárga Szamár) indul a nap. Nem maradhat el a teaház, a reggeli áhitat és a labirintusjárás sem a Labirintus udvarban. A táborozók sokféle kézműves foglalkozás közül választhatnak, bepillanthatnak a történelmi fényképészműhelybe vagy az írótábor munkájába, a kicsiket pedig várja a Ringató.

10:00 órától Gorbacsov titkai – Zolcer János könyvbemutatója, 10:45-től a Stranger Things és a horror kényelme a témája Kulcsár Gábor előadásának, 11:30-tól a műemlékmentésről és a műemlékvédelemről lesz szó, Gönczy Bertalannal, a királyhelmeci Csonkavár tulajdonosával és Kollár Tibor szerkesztővel (Teleki László Alapítvány) Zachar Pál beszélget. Ugyanekkor a Gyönyör József emlékkötetet mutatja be Gyurcsík Iván, a könyv szerkesztője, Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos és Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság elnöke.

12:00 órától a Pajtaszínházban Beatles-dalokat muzsikál a Beat This. A 13:00 órakor kezdődő előadáson Strédl Teréziától megtudjuk, hogyan gazdálkodjunk okosan az erősségeinkkel. Az Új Nő magazin 5 órai teára invitál Hostomský Fannival, a Rohonczy Gasztrofesztivál pedig felvidéki borászok, sajtkészítők és pálinkafőzők kínálatával csábít.

14:30-kor Németh András, a HVG újságírója mesél arról, milyen volt az ukrán fővárosban átélni az orosz hadsereg támadását. A műsorvezető Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának a munkatársa. 16:00 órától Varga Judit igazságügyi miniszterrel Tárnok Balázs beszélget a Miskolc-Kassa tengely fejlesztésében rejlő kiaknázatlan lehetőségekről.

16:00 órától a Pajtaszínházban Ahogy esik, úgy puffan – az improvizációs műsorban közreműködik Dékány Nikolett, Olasz István, Nagy László és Szabó Viktor, a játékvezető Majorfalvi Bálint. Durica Kati és Mészáros Krisztina a nők megannyi szerepéről, vállalásairól, helyzetéről fog beszélgetni. A Folkszögletben táncot tanít Répássi Ivett, Kristóf Bálint, Domján Deni és Domján Máté, muzsikál Nagy Csomor András és zenekara.

17:30-tól a Labirintus udvar közkedvelt előadója, Pál Feri atya arról mesél, hogyan tudunk tartósan, elégedetten együtt élni valakivel. 19:30-tól a Birdman című filmet vetítik a DH Mólón.

Az esti zenei kínálatból kiemelnénk a 20:00 órakor kezdődő Muzsikás koncertet a Folkszögletben, 20:30-tól a Csemadok-nagyszínpadon a Csík zenekar-Presser Gábor-Karácsony János: A dal a miénk című műsort, illetve 22:00 órától  a Fanfara Transilvania koncertet a Folkszöglet színpadán.

A részletes program a fesztivál honlapján olvasható.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: M. Gy.


Hagyj üzenetet