Gombaszögi Nyári Tábor 2022: szombati műsor

Gombaszögi Nyári Tábor 2022: szombati műsor

Utolsó teljes napjához érkezett az idei Gombaszögi Nyári Tábor. Szombaton is érdekes előadások, beszélgetések, művészeti és gasztronómiai programok, valamint sokszínű zenei kínálat várja a fesztivál közönségét.

Ízelítő a szombati programból 

Július 16-án is folytatódik többek között a Rohonczy Gasztrofesztivál, a labirintusjárás, a kézműves foglalkozások, a csapatjátékokban pedig tájfutásra, vizes ügyességi játékokra, délután iszapbirkózásra kerül sor.

Először látogat szlovák miniszterelnök a Gombaszögi Nyári Táborba, 11:00 órától Eduard Heger beszélgetőpartnere Szalay Zoltán, a Napunk főszerkesztője. 12:30-kor mutatják be a Szoborsorsaink című könyvet, Orosz Örssel és Nászaly Gáborral Nyitrai Nóra beszélget. 14:30-tól beszélgetés zajlik a 2021-es népszámlálás nemzetiségi adatairól Fiala-Butora János emberi jogi szakértővel, Ravasz Ábel korábbi romaügyi kormánybiztossal és Kovács Balázzsal, aki a hazai magyar szervezetek népszámlálási felvilágosító kampányát vezette. A műsorvezető Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának a munkatársa. 15:00 órától Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter lesz a Tóth Károly sátor vendége.

Az érdeklődők délután rendhagyó sétán vehetnek részt, Szabó Endre, Gombaszög gondnokának vezetésével bejárhatják a pálos kolostorromot, majd a felújítás alatt álló Andrássy-kúriát. A Korona udvarban 14:30-tól Bárdos-Simon Katalin ájfalusi népdalokat énekel,15:30-tól fellép a Farkas Árpád Trió.

17:15-től a Pajtaszínházban látható Burundanga-minimál címmel a Komáromi Jókai Színház és a Symbol Polgári Társulás közös produkciója. Játszák: Katona Eszter, Dékány Nikolett, Melecsky Kristóf, Béhr Márton és Skronka Tibor.

19:00 órakor kezdődik a hagyományos kopjafaállítás, a Szifon teraszon fellép az Endorfin együttes, a Kocsmakertben Dallos Bogi, a Folkszögletben pedig a Sajó Banda ad koncertet. 20:00 órától Estendøn (Kocsmakert), Arizóna (Szifon terasz), 21:15-től a Csemadok-nagyszínpadon Ákos koncert. A Folkszögletben 23:00 órától a Parno Graszt emeli a tábor záró estjének hangulatát.

A részletes program a fesztivál honlapján található.

  • Rozsnyó-vidék



Hagyj üzenetet