Lekenye: “Hagyatékunk a létünk”

Lekenye: “Hagyatékunk a létünk”

Lekenye Község Önkormányzata és a faluban működő szervezetek augusztus 19-20-án rendezik meg a Hagyatékunk a létünk elnevezésű programot.  

Augusztus 19-én, pénteken 18:30-tól kerül sor Takács József emléktáblájának átadására a tibai haranglábnál, majd a Jóemlékezetű Takács József a Zürichi Magyar Történelmi Egyesületben emlékkötet bemutatójára.

Az augusztus 20-án, szombaton zajló programok helyszíne a Hagyományok Háza és udvara lesz. 11:00 órakor kezdődik a “Lekenye Boszorkánykonyhája” főzőverseny, 14:00 órától az evangélikus istentisztelet az új kenyér ünnepe alkalmából, igét hirdet Nt. Ferenczy Erzsébet. Az ünnepi megnyitóra 15:00 órakor kerül sor, beszédet mond a falu polgármestere, és megnyitják a Tudásunkkkal kézen fogva című kiállítást. A kultúrműsorban fellépnek a helyi gyerekek, Kovács Ibolya mesélő, Máté Adriena énekes, a Bíborka Énekkar, Lichtmanneger Tibor nótaénekes és a Berkő Népdalkör.

A nap folyamán számos kísérőrendezvény várja a látogatókat, lesz játszóház és vetélkedő a gyerekeknek, asztaltenisz, csocsó, arcfestés, ételkóstoló, termékbemutató, az Oktató és gyógyító kert megtekintése, íjászat, valamint hagyományőrző alkotóműhely.

A főzőverseny kiértékelése és a tombolahúzás 18:00 órakor kezdődik, majd utcabál zárja a rendezvényt, a zenét DJ Dávid szolgáltatja.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet