XIII. Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál Rozsnyón

XIII. Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál Rozsnyón


Esemény részletek


A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS), a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye október 1-jén és 2-án szervezi meg a Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál 13. évfolyamát Paličkovanie, csipkeverés, koronki címmel. A fesztivál Rastislav Trnka megyeelnök védnöksége alatt valósul meg, valamint a 2022-es Európai Kulturális Örökség Napok keretében. 

A nemzetközi fesztivál megnyitójára október 1-jén 9:00 órakor kerül sor Rozsnyón, a Gömöri Hagyományok Házában. A hétvégi rendezvény nemcsak vercsipke kiállítással, tapasztalatcserével, műhelymunkával, hanem szakmai előadásokkal és prezentációkkal is várja a résztvevőket.

A látogatók megcsodálhatják a hagyományos hazai, gömöri, a finom magyarországi csipkét, és megismerhetik a lengyel, bolgár és cseh csipkék sokoldalú felhasználását is.

A fesztivál részeként szervezett nemzetközi vercsipke kiállítást október 1-jén, szombaton 9.00 és 20.00 óra között, 2-án, vasárnap 9.00-től 13.00 óráig tekintheti meg a közönség. A Môj paličkovaný svet (Az én vercsipke világom) című szerzői kiállítás október 28-ig látogatható.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, fotó: facebook.com/gos.roznava


Hagyj üzenetet