Interaktív barangolások a múzeum geológiai és bányászati gyűjteményében

Interaktív barangolások a múzeum geológiai és bányászati gyűjteményében


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye Rozsnyó várossal együttműködve az Interaktív barangolások a Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményeiben című projekt keretében mutatja be októberben a geológiai és bányászati gyűjtemény tárgyait a Sentinel Élményközpontban. Az ismeretterjesztő program az alapiskola felső tagozatos tanulóinak és a középiskolás diákoknak szól.

A rendezvény részeként bemutatják a múzeum tárlatait, köztük a gazdag geológiai gyűjteményt, Karol Tomány bányamérnök pedig előadást tart Rozsnyó és környékének bányászatáról. Az érdeklődők megismerhetik a tipikus gömöri ásványokat, például a dobsináitot, ami a Szlovákia területén felfedezett ásványok között sorrendben a 23., valamint az ásványok keménységének mérésére szolgáló Mosh-skálát.

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, mivel a résztvevők létszáma korlátozott. Az iskolai csoportok 9.00 és 14.00 óra között vehetnek részt a körülbelül 90 perces foglalkozáson. A részvételi díj 2 € / diák.

Előzetes jelentkezés és információ: Mgr. Brigita Nagyová, e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk, tel.: 0944 786 722, Mgr. Gabriella Badin, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet