Leczo Zoltán: Sára könyve – könyvbemutató és vita Bodrogköz jövőjéről

Leczo Zoltán: Sára könyve – könyvbemutató és vita Bodrogköz jövőjéről


Esemény részletek


2022. november 30-án (szerdán), 18 órától a Csemadok kassai székházában (Kovács utca 38.) bemutatják Leczo Zoltán Sára könyve című művét. “Terveink szerint a könyvbemutató egy, a Bodrogköz jövőjéről folytatott vitában csúcsosodik majd ki” – ígérik a szervezők. 

A helyszínen megvásárolható lesz a könyv, melyet a szerző szívesen dedikál. Leczo Zoltán beszélgetőtársai Gaboda László, Oltman Tamás és Köteles Szabolcs lesznek.

Miért vándorolnak el a fiatalok Bodrogközből? Van-e visszaút? Hogyan érzik magukat az ottmaradottak? Fejlődött-e a régió az elmúlt évtizedekben? Van-e lelkiismeretfurdalása a Kassán elő bodrogközieknek? Vágynak-e vissza egyáltalán? Önnek is van véleménye? Jöjjön és mondja el! Vagy csak hallgassa meg, mit gondolnak erről mások.

A könyvről:

A Sára könyve fotó- és tárcagyűjtemény is. A kötetben száztizenegy kép és száztizenegy történet mesél egy korról, egy életről, egy családról, egy városról. A szövegek a jelen eseményein keresztül beszélnek a múltról, és a múltbeli családi anekdotákon keresztül rajzolnak meg egy kort. De a Sára könyve nemcsak kép és szöveg, hanem a benne szereplő életek és helyszínek esszenciája is. A szerző úgy lát, úgy kapcsol össze múltat és jelent, hogy ettől a maga személyes élményei valami számunkra közössé válnak, általuk szembe tudunk nézni a saját történetünkkel. Szembesít azzal, amit sokszor nem merünk, vagy nem akarunk meglátni.

A szerzőről:

Leczo Zoltán 1972-ben született Királyhelmecen. Éveken keresztül dolgozott újságíróként, eddig négy önálló fotókiállítása volt: riportfotóit Közép-Európa néhány millió pixelben címmel, valamint egyéb témájú képeiből összeállított anyagát több helyen is bemutatták. Ő az In Memoriam Tóthpál Gyula fotópályázat ötletgazdája, valamint a zsűri elnöke. Ez az első könyve.

A rendezvény a pozsonyi KKA (Kultminor) támogatásával valósul meg.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet