INK STORIES – Farkas Melinda tetoválóművész kiállítása

INK STORIES – Farkas Melinda tetoválóművész kiállítása


Esemény részletek


Farkas Melinda és a Rozsnyói Bányászati Múzeum rendhagyó kiállítás megnyitójára várja az érdeklődőket 2023. április 18-án. A INK STORIES című tárlat fő célja, hogy lerombolja a tetoválással kapcsolatos, ma is élő előítéleteket. 

A szerző fényképek segítségével a tetoválást, mint magas esztétikai színvonalú művészeti ágat szeretné bemutatni a látogatóknak, amely ugyanakkor lehet technikailag precízen kivitelezett is. A kiállítással rámutat továbbá a kölcsönös tolerancia és a különbözőség megértésének szükségességére is.

“Rendkívül értékes, hogy olyan emberek költöznek Rozsnyóra, akik egy időre megtelepednek itt, saját vállalkozást nyitnak. Olyan üzenetet közvetítenek, amely eltérő nézőpontot nyújt az életre. Ilyen Farkas Melinda példája is, aki hisz abban, hogy a teoválás művészi alkotássá válhat a bőrünkön”, jegyezte meg Mgr. Kristína Pakesová, PhD., a múzeum képzőművészeti kurátora.

Farkas Melinda kiemelte a kötelék bensőségességét, amely közte és kliense között kialakul a tetoválás alatt, mint mondta: “Egyetlen alkotó sem dicsekedhet a művész és ügyfele közötti kölcsönös együttműködés ilyen autentikusságával, mivel a tetoválás az illető élettörténetének részévé válik.”

A kiállítás megnyitójára április 18-án, kedden 16:00 órakor kerül sor a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában. A látogatók 2023. június 30-ig tekinthetik meg a tárlatot.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet