Prikler Mátyás Hatalom című filmje a rimaszombati Orbis moziban

Prikler Mátyás Hatalom című filmje a rimaszombati Orbis moziban


Esemény részletek


Áprilisban közepétől vetíti Prikler Mátyás második játékfilmjét, a Hatalom című alkotást a rimaszombati Orbis mozi. A közönség 2023. április 20-án, 21-én, 22-én és 23-án 18:30 órától, majd április 27-28-án 17:00 órai kezdettel láthatja a szlovák-magyar-cseh koprodukcióban készült politikai thrillert, melynek a rotterdami fesztiválon volt a premierje.

HATALOM / MOC
A film egy politikai thriller, amely a hatalom és a tehetetlenség kérdéseit boncolgatja a mai társadalomban. A történet egy halálos kimenetelű vadászbalesettel indul, és feltárul benne, hogyan működik a politikai hatalom rejtett gépezete, és ki mire képes annak megtartásáért. A történet két főszereplője egy magas rangú politikus (Jan Kačer) és egy ügynök (Hajdu Szabolcs), akinek el kellene simítania az ügyet. A sztori kérdéseket vet fel az aktuális közélet hazugságairól, az igazságkeresésről, de a közéleti szereplők valódi identitásáról és a maszkjuk mögötti történetekről is. A Hatalom nem társadalmi szonda és nem is detektívtörténet, noha ezeknek a zsánereknek az eszközeivel dolgozik. Elsősorban egy nyugtalanító metafora arról, mekkora hatalom összpontosulhat egy ember kezében, és hogyan képes vele bánni.

Főbb szerepekben: Jan Kačer, Hajdu Szabolcs, Jana Oľhová, Miroslav Krobot, Kormos Mihály, Mária Zaujecová, Mokos Attila, Bandor Éva, Lucia Kašová, Ingrid Timkov.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet