A gömöri népmesék és kézművesség nyomában – módszertani műhelyfoglalkozás pedagógusok részére

A gömöri népmesék és kézművesség nyomában – módszertani műhelyfoglalkozás pedagógusok részére


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ (GMK), Kassa megye kulturális intézménye a gömöri népmeséket és kézművességet bemutató módszertani kézműves műhelyfoglalkozást szervez a Rozsnyói járás magyar kisebbségi csoportjai számára – tájékoztatta portálunkat az intézmény.

A program keretében egy meseterápiás csoportfoglalkozás és gyakorlott szakemberek vezetésével kézműves műhelyfoglalkozások kerülnek megrendezésre. A meseterápia segítségével a résztvevők megtapasztalhatják, miként lehet népmesékkel dolgozni. A kézműves műhelyekben természetes anyagokból alkotnak majd és kisebb használati tárgyakat készítenek.

A módszertani műhelyfoglalkozás 2023. május 11-én kerül megrendezésre. Elsődleges célcsoportunk a régió magyar pedagógusai, akik ezáltal a hagyományos népi kultúra továbbörökítéséhez kaphatnak egy újabb módszertani eszközt. Az egyes foglalkozások szakmai vezetői Török János kézműves és vesszőfonó illetve Törökné Petró Mária népi játszóházvezető, kézműves és gyógypedagógus lesznek“ – foglalta össze Tegdes Egyházi Dóra, a GMK kisebbségi kultúráért felelős menedzsere.

A rendezvény a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg A gömöri népmesék és kézművesség nyomában című projekt keretében.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet