Falfestmények éve: fotós workshop a Gótikus út templomaiban

Falfestmények éve: fotós workshop a Gótikus út templomaiban


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ a Gótikus Út polgári társulással együttműködve a Falfestmények éve keretében izgalmas rendezvényeket kínál Kassa és Besztercebánya megyében. A rendezvénysorozat célja, hogy népszerűsítse és megismertesse a nyilvánossággal a tavaly Európai Örökség címet kapott gömöri és kishonti gótikus temlomok freskóit. 

2023. május 19-én, pénteken 18:00 órától a Gömöri Hagyományok Házában dokumentumfilmet vetítenek a gömöri és kishonti középkori falfestményekről, majd előadást hallhat a közönség ezekről az egyedülálló gótikus gyöngyszemekről és a Gótikus Út polgári társulás tevékenységéről. A rendezvény keretében megnyitják a Szakrális történetek (Sakrálne príbehy) című fotókiállítást.

A program folytatása egy terepen zajló fotós workshop lesz május 20-án, szombaton. Az elméleti bevezetőt, oktatást és a fényképek kiválasztását a jövőbeni kiállításra Ľubo Stacho fényképész, professzor biztosítja. A workshop során a résztvevők épületeket, falfestményeket fognak fényképezni a Gótikus út egyes templomaiban: Pelsőcön, Csetneken, Martonházán (Ochtiná) és Gecelfalván (Koceľovce).

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Fantasztikus középkor és szakrális történetek – előadás és fotókiállítás

 



Hagyj üzenetet