Az „Ájlavjú” című musicalt mutatja be a kassai Thália Színház

Az „Ájlavjú” című musicalt mutatja be a kassai Thália Színház


Esemény részletek


A Jimmy Roberts-Joe DiPietro szerzőpáros „Ájlavjú” című kamaramusicaljét tűzi műsorra a kassai Thália Színház. Május 25-én, csütörtökön lesz az évad utolsó bemutatója.

A négy színész, Dégner Lilla, Varga Lívia, Madarász Máté és Rubóczki Márkó húsz jelenetben közel 60 szereplőt formál meg, 23 zeneszám csendül fel a legkülönbözőbb műfajban – country, soul, blues, RnB, tango, rock’n’roll – az olasz opera-komédia parafrázisában. A darab külön vonzereje az élőzene, Marek Horňák zongorán, Fazekas Bence hegedűn kíséri a színészeket.

A férfi-nő kapcsolatát boncolgató, olykor humoros, olykor keserű darab eredeti címe „Imádlak, tökéletes vagy, csak változz meg”.

A darab Kassán a „jókedvű musical-revü” megnevezést kapta, a színház megfogalmazása szerint azért, mert jó hangulatú, vidáman eljátszadozik a téma és a zsáner összes kötelező elemével, időnként szemérmetlenül parodizál, máskor nosztalgikus hangulatot teremt, emellett önfeledt játékot nyújt és végig szórakoztató.

A rendező Czajlik József most először nyúlt a musical műfajához. „Megértettem, milyen gazdag ez a musical, és milyen magasságokba emeli már önmagában a kitűnően megírt zenéje” – tette hozzá a rendező.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet