„Toldi írójához elküldöm lelkemet…” – képek Petőfi és Arany barátságából

„Toldi írójához elküldöm lelkemet…” – képek Petőfi és Arany barátságából


Esemény részletek


A Csemadok Kassai Városi Választmánya irodalmi délutánt szervez 2023. június 4-én, vasárnap 16:00 órától a nemzeti összetartozás napján a Löffler Béla Múzeum udvarán (Erzsébet utca 20.). A „Toldi írójához elküldöm lelkemet…” – képek Petőfi és Arany barátságából című műsor előadója Tóth Péter Lóránt, Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor. 

Az előadó, irodalmi témájú előadásaival évtizede járja életvitelszerűen a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarok lakta településeit. A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum felkérésére készített műsorában levelezések, versek, visszaemlékezések, legendás történetek repítik vissza a hallgatóságot a magyar irodalom legrövidebb ideig tartó, de legmélyebb barátságába.

A tűz és a víz találkozása, akik nem kioltották egymást, de segítették, támogatták a másikat a Parnasszusra vezető úton. Humor és mában ható gondolatok költészetről, “verscsinálásról”, tiszteletről, kölcsönös megbecsülésről és hazaszeretetről. A hatvanperces interaktív irodalmi stand up szellemi és lelki időutazás 200 évvel ezelőttre, két különleges ember nyomában.

Kettőjük egymást tisztelő és elismerő, ugyanakkor baráti élccel és pajkossággal fűszerezett kapcsolata tágabb értelmezésű üzenetet is közvetít a ma emberének azzal, hogy két teljesen más habitusú, világszemléletű és érdeklődésű ember képes volt arra, hogy megtalálja a másikhoz a kapcsot, a közös pontokat – olvasható a kassai Csemadok meghívójában.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet