A XIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Gombaszögön

A XIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Gombaszögön

Gombaszögön kerül megrendezésre a XIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője 2023. június 5-én és 6-án.

A résztvevők prezentációja június 5-én 9:15 és 10:00 óra között lesz a Gombaszögi-barlang parkolójában, majd a Folkszögletben tartott megnyitó után kezdődik az 1. és 2. kategória versenye, ebéd után folytatódik a 2. és 3. kategóriával.

A verseny kísérőrendezvényeként Izolda népi játékai, valamint kézműves foglalkozások várják a gyerekeket a Gömöri Kézművesek Társulása mestereinek közreműködésével.

17:00 órától a Pajta Színházban daltanulás lesz a Sajó Bandával, 19:00 órától Kerekerdő mesekoncert a Folkszögletben. A pénteki nap programját a 20:00 órától kezdődő játszóház és táncház zárja a Sajó Bandával a Folkszögletben, ugyanekkor a Pajta Színházban felsnőtteknek szóló meséket ad elő Bukovics János és Pintér Zsolt.

Június 6-án, kedden 9:00 órától a 4. és 5. kategória versenye zajlik, közben folynak a kézműves foglalkozások a gömöri kézművesekkel, Izolda népi játékai és a daltanulás a Sajó bandával. Délután a Kuttyomtitty Társulat Háry, a 70kedő obsitos című előadását láthatja a közönség, míg a felkészítők számára a szakmai értékelést tartják a Pajta Színházban. A népmesemondó verseny kétnapos döntője ünnepélyes díjkiosztással zárul.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet