Portugál – a Thália Színház előadása Várhosszúréten

2023 június 26. 18:00 - Várhosszúrét

A kassai Thália Színház 2023. június 26-án, hétfőn Várhosszúréten vendégszerepel Portugál című darabjával. A kétfelvonásos, palóc nyelven előadott tragikomédia 18:00 órakor kezdődik a helyi kultúrházban.

A jegyek ára 12 €, elővételben kaphatók a községházán június 14-től. Az ülőhelyek száma limitált, maximum 150 vendég kaphat helyet a nézőtéren.

Egressy Zoltán

Portugál

tragikomédia palóc nyelven
Rendező: Dudás Péter

Egy felvidéki magyar falu – Reste – valóságos sörszagot, kilátástalanságot és szerencsétlenséget árasztó kocsmájában játszódik nagyrészt a történet, egyfajta purgatóriumként rekedtek meg itt örökre az időnként karikaturisztikusan ábrázolt embertípusok. Ebbe a varázslatosan elzárt, reménytelen közegbe érkezik meg a nagyvárosi megkeseredett értelmiségi. Hirtelen fellángolva részese lesz egy bizarr szerelmi háromszögnek, megmártózik a helyi mindennapokban. A Portugál nagyrészt az elvágyódás, a megszépített nyomorúság drámája, illúziótlan valóságából mindenki a maga módján próbál menekülni, de minden próbálkozás kudarcra van ítélve. Mint mindig, most is kiderül, a megoldás soha nem a messzi távolban, valahol Portugáliában, de csakis odabent mélyen, magunkban van kódolva.

(12 éven aluliaknak nem ajánlott)

Szereplők

Masni Lax Judit/Dékány Nikolett m.v.
Bece Nádasdi Péter
Kocsmáros Bocsárszky Attila
Retek Madarász Máté
Pap Pólos Árpád
Csipesz Soltész Michal m.v.
Asszony Varga Anikó m.v.
Sátán Dudás Péter m.v.
Feleség Varga Lívia
Bittner Rubóczki Márkó
  • Rozsnyó-vidék, forrás, fotó: thaliaszinhaz.sk