Gombaszögi Nyári Tábor: szombati programok

Gombaszögi Nyári Tábor: szombati programok

A szombati lesz a Gombaszögi Nyári Tábor utolsó teljes napja, lássuk, milyen programok közül válogathatnak a fesztiválozók. 

Július 15-én délelőtt Sokszínű Felvidék címmel kerekasztal-beszélgetés zajlik majd a Labirintus Udvarban, a vendégek Végh Orsi, Végh András és Gyenge Veroni, a moderátor Sánta Szilárd (Napunk.sk) szerkesztő, újságíró. A Restitető programjában a szlovákiai magyar kisebbség egyéb kisebbségekhez való viszonyáról lesz szó, a DH mólón pénzügyi befektetésekről tartanak előadást.

A Petőfi Színpadon a civil információs nap témája a Civil szervezetek és az egyszülős családok, a Tóth Károly sátorban Balík Péter régiófejlesztési miniszterrel Szalay Zoltán beszélget. A Pajtaszínházban Egyenes labirintus – Pilinszky versszínház  Lázár Balázs, Tallián Mariann és Szokolay Dongó Balázs előadásában.

A Restitetőn a kisebbségek jogállásáról szóló törvényről Bukovszky László történész, levéltáros, nemzeti kisebbségekért felelős kormánybiztos és Fiala-Butora János, jogász, emberi jogi és kisebbségi jogi szakértő beszél, a moderátor: Szalai Erika, a Szövetség a Közös Célokért munkatársa, a Felvidék.ma újságírója. Szlovákia és Magyarország gazdasági kilátásairől kérdezi Horváth Mihály és Varga Mihály pénzügyminisztereket Csápai Ádám közgazdász PhD hallgató a Tóth Károly sátorban. Szomolai Tibor íróval Somogyi Szilárd beszélget a Ma7 sátorban, a Korona színpadán Horyzone koncert várja a zenekedvelőket.

A Folkszögletben a Pósfa zenekar, majd a Góbé lép színpadra, a hagyományos kopjafa-állítás 19:00 órakor kezdődik. Az esti koncertek sora is igencsak impozáns, jön többek között Pál-Baláž Karmen, a HIPERKARMA, Rúzsa Magdi, a Locomotiv Revival Band és az AWS.

A részletes program a tábor honlapján található.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet