Kalandtúra a Baradla-barlangban

Kalandtúra a Baradla-barlangban


Esemény részletek


Az Aggteleki Nemzeti Park egyik legkönnyebben teljesíthető kalandtúrája során a látogatók megismerkedhetnek a Baradla-barlang Aggtelektől Jósvafőig vezető főágával. A következő hosszútúra szeptember 30-án, szombaton 9:00 órakor indul. 

A túra első része megegyezik a rövidtúra útvonalával, majd a kaland elkezdődik! A barlang kiépítetlen szakaszán a közlekedést a szükséges helyeken létesített hidak, lépcsők segítik, a világítást pedig a csoport tagjai a magukkal hozott lámpákkal biztosítják egészen a Vörös-tói-ág becsatlakozásáig. Innen a túra útvonala megegyezik a vörös-tói középtúra útvonalával – tájékoztat a nemzeti park honlapja.

A túra hossza 7 km, időtartama 4-5 óra, gumicsizma vagy váltócipő és terepi öltözet ajánlott.

Az alsó korhatár: 10 év, létszám: 10-35 fő. Jegyvásárlás: kizárólag online felületen, online bankkártyás fizetéssel. Túraindulás: Aggtelek, barlangpénztár. A túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám elérése esetén indul.

Lehetőség van a látogatók számára barlangász felszerelések bérlésére az aggteleki Információs Irodában, akár több napra is. A felszerelések bérlésének díjai: barlangász overall: 5.000 Ft/nap, barlangász sisak: 500 Ft/nap, fejlámpa: 2.000 Ft/nap.

Bővebb információ: Információs Iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

  • Rozsnyó-vidék/ANPI, fotó: facebook.com/AggtelekiNemzetiParkIgazgatosag


Hagyj üzenetet