A hagyományos és modern ötvözése: az ékszerkiállítás a kézművesek egyedi alkotásait mutatja be

2023 november 9. 17:00 - Kassa

A Megyei Kézműves Inkubátor (Župný Remeselnícky inkubátor – RINK) a rozsnyói Gömöri Művelődési Központtal együtműködve Kassa megyei kézművesek ékszereinek kiállítására hívja az érdeklődőket.

A kiállítás a múlt által inspirált attraktív alkotásokat mutat be, amik kiválóan díszítik a 21. századi nőket is, és hangsúlyozzák szépségüket. Az ékszerek a hagyományok jegyében (Šperky s nádychom tradície) című kiállítás megnyitójára 2023. november 9-én 17:00 órakor kerül sor Kassán, a Kézművesség Házában (Hrnčiarská 9/A.).

„Az ékszerkiállítás több, mint gyönyörű darabok bemutatása. Bepillantást nyújt a művészetbe és a kézművességbe, ami nemzedékről nemzedékre száll. Ez a kiállítás tehetséges kézművesek alkotásait mutatja be, akiket a hagyományos kézműves technikák és anyagok inspiráltak, ugyanakkor műveikbe modern, olykor futurisztikus árnyalatokat is belevittek. A kézművesek ügyes kezei és elméje képes összekapcsolni a régit az újjal, ezzel olyan ékszereket hozva létre, amik nemcsak a hagyományos művészet kedvelőit szólítják meg, hanem azokat is, akik valami eredetit és különlegeset keresnek,“ tájékoztatta portálunkat Helena Novotná, a Gömöri Művelődési Központ igazgatója.

A kiállítás 2023. november 10-től 2024. január 21-ig látogatható, keddtől szombatig 9:00 és 17:00 óra között.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék