Kalandtúra a Baradla-barlangban

Kalandtúra a Baradla-barlangban


Esemény részletek


Az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai ismét hosszútúrát indítanak a Baradla-barlangban november 18-án, szombaton 9:15-kor. 

“Az egyik legkönnyebben teljesíthető kalandtúránk során a látogatók megismerkedhetnek a Baradla-barlang Aggtelektől Jósvafőig vezető főágával. A túra első része megegyezik a rövidtúra útvonalával, majd a kaland elkezdődik! A barlang kiépítetlen szakaszán a közlekedést a szükséges helyeken létesített hidak, lépcsők segítik, a világítást pedig a csoport tagjai a magukkal hozott lámpákkal biztosítják egészen a Vörös-tói-ág becsatlakozásáig. Innen a túra útvonala megegyezik a vörös-tói középtúra útvonalával” – részletezik a kalandot a nemzeti park honlapján.

A túra az aggteleki  barlangpénztártól indul és Jósvafőn fejeződik be. Hossza 7 km, időtartama 4-5 óra. Alsó korhatár: 10 év, létszám: 10-35 fő. A túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám elérése esetén indul. A barlangtúrához gumicsizma, vagy váltócipő, és terepi öltözet ajánlott.

Jegyárak: felnőtt 14000 Ft/fő, kedvezményes 10000 Ft/fő. Jegyvásárlás: kizárólag online felületen, online bankkártyás fizetéssel.

Lehetőség van a látogatók számára barlangász felszerelések bérlésére az aggteleki Információs Irodában, akár több napra is.

A felszerelések bérlésének díjai:

Barlangász overall: 5.000 Ft/nap

Barlangász sisak: 500 Ft/nap

Fejlámpa: 2.000 Ft/nap

Bővebb információ:

Információs Iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

  • Rozsnyó-vidék, forrás, fotó: facebook.com/AggtelekiNemzetiParkIgazgatosag


Hagyj üzenetet