Adventi koncert a rozsnyói evangélikus templomban

Adventi koncert a rozsnyói evangélikus templomban


Esemény részletek


2023. december 14-én 17:00 órától kerül megrendezésre a hagyományos adventi koncert a rozsnyói evangélikus templomban. 

A koncert főszervezője az Občianske združenie Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe v Rožňave (Iskolák partnerségéért a kultúrában és a sportban Rozsnyón polgári társulás), az esemény Rozsnyó várossal együttműködve, Michal Domik polgármester védnöksége alatt valósul meg – tájékoztatták portálunkat a szervezők.

A rendezvény szervezője Mgr. Kardoš Éva zenetanár, karmester. Az idei adventi koncerten többek között Massenet-Werther, Handel-Rinaldo, G.R.Woodward, F. Schubert, Caccini és Kodály művei csendülnek fel a rozsnyói P. J. Šafárik Gimnázium énekkara, a Kyjevi utcai óvodások és a református magyar óvoda gyermekei, valamint a Rozsnyó testvérvárosaiból, Český Těšínből, Cieszynből  és Budapestről érkező kórusok előadásában. A koncert vendége lesz Alena Temesiová Stenzowski, a Bécsi Állami Operaház tagja és Robo Šimko a Massriott együttesből.

A kórusének mellett közreműködik a miskolci Zsekov Éva Mónika hegedűn, Csobády Mária, a JAS Magán Művészeti Alapiskola tanára zongorán és Milan Varga, a Rozsnyói Művészeti Alapiskola pedagógusa zongorán. Szólót énekel Marietta Roxerová és Laura Palme (Rozsnyói Művészeti Alapiskola), valamint Šimon Majerník, a kassai konzervatórium diákja.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet