Baradla hosszútúra

2024 január 6. 9:15 - Aggtelek

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai január 6-án, szombaton szervezik meg az év első hosszútúráját a Baradla-barlangban. 

„Az egyik legkönnyebben teljesíthető kalandtúránk során a látogatók megismerkedhetnek a Baradla-barlang Aggtelektől Jósvafőig vezető főágával.
A túra első része megegyezik a rövidtúra útvonalával, majd a kaland elkezdődik! A barlang kiépítetlen szakaszán a közlekedést a szükséges helyeken létesített hidak, lépcsők segítik, a világítást pedig a csoport tagjai a magukkal hozott lámpákkal biztosítják egészen a Vörös-tói-ág becsatlakozásáig. Innen a túra útvonala megegyezik a vörös-tói középtúra útvonalával.
A túra Jósvafőn fejeződik be, ezért javasoljuk, hogy, a túraindulás előtt Jósvafőn parkolják le az autóikat és a Jósvafő, szálló bejárati út nevű megállóból minden nap 8:55-kor induló autóbusszal utazzanak át Aggtelekre, a túra indulási pontjához” – osztották meg a részleteket a szervezők.
A túra 9:15-kor az aggteleki  barlangpénztártól indul, az alsó korhatár 10 év, a létszám: 10-35 fő. A barlangi túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám (10 fő) elérése esetén indul.
  • Rozsnyó-vidék/fotó ANPI Facebook